Zint is het bureau van Astrid van de Kerkhof. Zint verbindt. Vorm en inhoud, structuur en verandering, strategie en uitvoering, event en online. Astrid is een agile hands-on adviseur, projectleider en sparring partner voor directies, creatieven en techneuten. Voor slimme en lerende organisaties, projecten, start-ups, onderwijs en onderzoek.

23.5.08

Mensen geloven alles wat er goed uit ziet

Woensdag  jl. gaf Zint een spannende lezing over gender facts and fantasies voor eerste- en tweedejaars studenten van de Design Academy EIndhoven. Onder de titel ‘Whomanity’ jaste Zint er in dertig minuten een schat aan beeld en informatie doorheen. Doel: aan het denken zetten. Of nog liever: over een jaar of wat er wat van terugzien in hot NL design. (En ja, de presentatie volgt online, als de tekst van de lezing is ingesproken.)
Na Zint volgde het illustere koppel Eva + Franco Mattes, ook wel bekend als www.0100101110101101.org. Zij exposeren vanaf vandaag in MU en gaven een voorproefje van hun werk. Stoere verhalen: een jaar lang een fake website van het Vaticaan runnen, met honderdduizenden bezoekers en mailcontact (!) met de paus. Of het omdopen van de Weense Karlsplatz tot Nikeplatz, inclusief voorlichtingscampagne, website, informatielijn en monument. De moraal van hun verhaal: mensen geloven alles, als het er maar goed uitziet.
Ook leuk: hun in Second Life nagespeelde performances.