Zint is het bureau van Astrid van de Kerkhof. Zint verbindt. Vorm en inhoud, structuur en verandering, strategie en uitvoering, event en online. Astrid is een agile hands-on adviseur, projectleider en sparring partner voor directies, creatieven en techneuten. Voor slimme en lerende organisaties, projecten, start-ups, onderwijs en onderzoek.

1.10.15

Werken voor de slimste vrouwen van het land

foto: Monique Kooijmans
Dat had Zint niet gedacht, toen zij in 1995 stage liep bij het - destijds bij het Ministerie van Onderwijs en Wetenschappen gevestigde - European Network on Scientific and Technological Cooperation for Women's Studies (ENWS). Dat ze 20 jaar later ongeveer hetzelfde werk zou doen; bijeenkomsten organiseren over en voor onderwijs, samenwerking en slimme vrouwen, deels in opdracht van OCW.

Pump your career
Na veel persoonlijke en professionele omzwervingen werkt Zint dit najaar in opdracht van OCW weer aan een conferentie (voor het Landelijk Platform Associate degree). Aan twee zelfs, want de andere grote opdracht betreft een zwangerschapsvervanging bij het Landelijk Netwerk Vrouwelijke Hoogleraren (LNVH), dat op 19 november samen met de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) Pump your Career organiseert, dé talentendag voor vrouwelijke wetenschappers. Totaal onverwacht kwam ik bij het LNVH terecht als vervanging van een senior beleidsmedewerker. Maar ik heb het er enorm naar mijn zin. Want wat is er leuker dan werken met en voor de slimste vrouwen van Nederland?!

Hetzelfde, maar dan anders
Is er dan niets veranderd? Jawel, Zint is inmiddels eigen baas, flexibel, zelfbewust en ervaren. OCW staat in Den Haag en niet meer in Zoetermeer. Ik mail, Skype en app, in plaats van dat mijn leidinggevende me onder het motto 'Jij hebt nog jonge benen' vier keer daags naar de fax- of de typekamer aan het andere eind van het gebouw stuurt. Ik forens niet meer op en neer naar het Stadshart, maar sjees per auto naar Utrecht of centrum Den Haag.

Onderwijs, wetenschap, samenwerking, diversiteit, internationaal, schrijven, lezen, organiseren, communiceren, inhoud, kracht, kwaliteit.... het is nu nog veel duidelijker 'mijn ding' dan toen. Omdat het in de sterren geschreven staat natuurlijk, en omdat het gewoon prachtig en boeiend werk is!

p.s. De wereld wordt steeds kleiner als je ouder wordt: de intermediair van de ene opdracht blijkt goed bevriend met degene die ik vervang in de andere opdracht.