Zint is het bureau van Astrid van de Kerkhof. Zint verbindt. Vorm en inhoud, structuur en verandering, strategie en uitvoering, event en online. Astrid is een agile hands-on adviseur, projectleider en sparring partner voor directies, creatieven en techneuten. Voor slimme en lerende organisaties, projecten, start-ups, onderwijs en onderzoek.

27.8.15

Zint aan de slag voor Landelijk Platform Associate degree

Zint werkt altijd graag voor het onderwijs, en al helemaal voor het Ministerie van OCW, waar zij jaren geleden haar stage liep bij het European Network of Technological and Scientific Cooperation on Women Studies (ENWS). En een landelijk project past echt perfect in Zints portfolio.

Zint is dus echt op haar plek als communicatieregisseur voor het Landelijk Platform Associate degree, waarin diverse organisaties (studenten, werkgevers, werknemers, opleiders en kenniscentra) samen werken aan de invoering van de Associate degree. Hoewel het Platform in november formeel ophoudt te bestaan is de Ad zelf nog volop in ontwikkeling. Boeiend vind ik het om me in de ontwikkeling van een nieuw studietype te verdiepen én om een project in de hbo-sector te doen.

De Associate degree is een tweejarige studie in het hoger beroepsonderwijs met een wettelijk erkend diploma. Deze nieuwe studie sluit aan op de behoefte van het werkveld aan meer hoger opgeleiden voor specifieke functies. Vooral mbo-4 studenten en mensen met een aantal jaren werkervaring vergroten met de Associate degree hun kansen op de arbeidsmarkt.

Op 16 november organiseert Zint voor het Landelijk Platform een bijeenkomst waarin de ervaringen in de vorm van praktijkverhalen en een monitor worden gepresenteerd. De minister blikt mee terug en vooruit. (Altijd leuk op je verjaardag ;-))