Zint is het bureau van Astrid van de Kerkhof. Zint verbindt. Vorm en inhoud, structuur en verandering, strategie en uitvoering, event en online. Astrid is een agile hands-on adviseur, projectleider en sparring partner voor directies, creatieven en techneuten. Voor slimme en lerende organisaties, projecten, start-ups, onderwijs en onderzoek.

14.7.14

Onderzoekspilot naar effect Windows 8 tablets

Wat is de meerwaarde van Windows 8 tablets in het basisonderwijs? Afgelopen schooljaar onderzochten drie scholen in negen cases wat de inzet van de tablets hen oplevert.

Zint doet de communicatie voor deze pilot. Onderdeel daarvan zijn videofilmpjes van de scholen en een projectvideo. Met prijswinnend filmmaker Mathijs Geijskes en een kleine crew draaiden we op de scholen. Zint deed de productie, schreef de scripts en interviewde de leerlingen, leerkrachten en schoolleiders. Dat ging voortreffelijk. In augustus gaan we monteren (9 uur terug naar 9 minuten...) en in september komen ze online op www.technologie-onderwijs.nl.

Afgelopen vrijdag waren we bij De Oostwijzer in Zoetermeer. Geweldig hoe die groep 6 met de tablets werkt, en hoeveel vrijheid ze krijgen. Ik kan nog niet over de resultaten uit de school klappen, maar heb wel aan de projectleider gevraagd: 'Hoe positief mag het zijn?' :-)