Zint is het bureau van Astrid van de Kerkhof. Zint verbindt. Vorm en inhoud, structuur en verandering, strategie en uitvoering, event en online. Astrid is een agile hands-on adviseur, projectleider en sparring partner voor directies, creatieven en techneuten. Voor slimme en lerende organisaties, projecten, start-ups, onderwijs en onderzoek.

20.7.14

Uit de onderbuik - unconfirmed

Wat een uitgesproken tweets over Rusland van Zint, zult u misschien zeggen. Hoe dat zo, voor een verder rustige Twitteraar?

Met velen is Zint zeer bezorgd over de ontwikkelingen in Rusland en Oekraïne. Maar voor Zint heeft dit ook een persoonlijke component. Want Zint studeerde o.a. een paar maanden in Kiev (de laatste lichting, voordat alles in het Oekraïens moest), werkte enige tijd in Moskou en rekent een aantal Russen tot haar beste vrienden. De meeste van Zints persoonlijke ervaringen waren weliswaar in het vorige millennium, maar gaven haar wel meer inzicht in de post-Sovjet dynamiek dan de gemiddelde Nederlander.

Dollars wisselen bij vage vriendjes; een vliegreis naar Oezbekistan via Moskou en Turkmenistan in tijden van sluitende grenzen en gebrek aan kerosine; een bezoek aan een vrouwengevangenis; een avondlijke huiszoeking door bewapende onbekenden (sta je net je tanden te poetsen...) en meldplicht op een van niets wetend politiebureau, voegden daar een aantal onuitwisbare indrukken aan toe.

Vandaar dus, die kreten uit de onderbuik, af en toe.

Nieuw in nieuwsland: het voorbehoud 'unconfirmed'. Dat moesten we vaker doen...