Zint is het bureau van Astrid van de Kerkhof. Zint verbindt. Vorm en inhoud, structuur en verandering, strategie en uitvoering, event en online. Astrid is een agile hands-on adviseur, projectleider en sparring partner voor directies, creatieven en techneuten. Voor slimme en lerende organisaties, projecten, start-ups, onderwijs en onderzoek.

10.8.13

Scrum: voor het voortschrijdend inzicht

Terwijl Zuid-Nederland zich weer opmaakt voor het schoolgaande en werkende leven, is het in de regio Utrecht nog heerlijk komkommertijd. Een ideale periode voor een wat omvangrijker werkje. Voor Bureau Kwaliteit Kinderopvang mag ik lekker veel lezen over kinderopvang en de lerende organisatie. Wat we er precies mee gaan doen is nog een verrassing, maar twee inzichten wil ik graag delen. Omdat ze helemaal kloppen en ze me spontaan bijblijven:

  • "Innovatie en implementatie gaan hand in hand." De enige manier om iets uit te proberen en te verbeteren is het gewoon te gaan doen. We verliezen ons maar al te graag in 'grand designs' en zijn dan verschrikkelijk teleurgesteld als het niet zo uitwerkt als gepland. Tja...
  • "Denk groot, doe klein." Sluit eigenlijk wel aan bij de vorige. Het zou een pay-off voor Zint kunnen zijn. Ik werk immers graag van helikopterview tot punten op de i - en weer terug. Het is ook een reminder voor iedereen die weer eens met te weinig mensen in die helikopter van het uitzicht zit te genieten ;-)
Gelukkig zie je steeds meer iteratieve trajecten. Wat dat betreft kijk ik erg uit naar de expertsessie van Betteke van Ruler bij de Communicatiewinkel binnenkort. Onder het motto: 'Het traditionele communicatieplan kan bij het grof vuil' gaat zij vertellen over haar methodiek, de zogeheten Reflectieve Communicatie Scrum. Want hoe bepaal je welk communicatieresultaat je over 3 jaar hebt bereikt?