Zint is het bureau van Astrid van de Kerkhof. Zint verbindt. Vorm en inhoud, structuur en verandering, strategie en uitvoering, event en online. Astrid is een agile hands-on adviseur, projectleider en sparring partner voor directies, creatieven en techneuten. Voor slimme en lerende organisaties, projecten, start-ups, onderwijs en onderzoek.

28.3.12

Made in P.R.C.?

Gisteren kocht ik een mooie nieuwe sjaal. 100% viscose, net echt, mooi vallend, luchtig en warm. Thuisgekomen zag ik op het labeltje staan: Made in P.R.C. Nog even dacht ik 'Wat zou dat zijn?' tot ik me realiseerde 'People's Republic of China natuurlijk!'. Interessant. De hele wereld is tegenwoordig Made in China. Maar mijn sjaal is Made in P.R.C.

Op de T-shirts van mijn zoons staat Tiger, 88 (geluksgetal in Feng Shui) en onleesbaar Chinees. Hoezooo Made in China? Het kinderfietsje heet 'Dragon' en ja, ook de ijsschaatsen waren in februari jl. niet zo Nederlands als hun namen doen vermoeden. Niet alleen economisch, ook energetisch is de macht van dit consequent (echt, op ieder ellendig plastic auto-onderdeeltje...) Made in China labelen ongekend. Is er al eens onderzoek gedaan naar de subliminale effecten ervan? Moeten aan te tonen zijn!

Stefan Landsberger Chinese Propaganda Poster
Maar waarom nu ineens P.R.C.? Ik denk dat Made in China de sjaal een te goedkope uitstraling zou geven. Jawel, Made in China is aan inflatie onderhevig én lijkt zich daarvan bewust geworden. Of is het een signaal van de groeiende aandacht voor het individu, de mensen achter China, en gaan we het de komende tijd vaker zien?
What's in a name guys, what's in a name...