Zint is het bureau van Astrid van de Kerkhof. Zint verbindt. Vorm en inhoud, structuur en verandering, strategie en uitvoering, event en online. Astrid is een agile hands-on adviseur, projectleider en sparring partner voor directies, creatieven en techneuten. Voor slimme en lerende organisaties, projecten, start-ups, onderwijs en onderzoek.

11.9.08

Geluk is… time management (1)

"Ik zit in de sollicitatiecommissie van een groot bedrijf. Voor het eerst. We zoeken invulling voor een managementvacature. Op de vergadertafel ligt een stapel brieven, zo’n dertig centimeter hoog. De voorzitter van de sollicitatiecommissie zegt iets over het belang van de functie en de eisen waar de kandidaat aan moet voldoen: flexibel, creatief, communicatief, stressbestendig en een goede teamplayer. Dan kijkt hij met vertwijfelde blik naar de stapel brieven en verdeelt de stapel in twee gelijke helften. Met een brede armzwaai veegt hij de ene stapel van tafel en zegt: ‘Mensen zonder geluk kunnen we niet gebruiken.’"
(ik@nrc.nl van Jan-Willem Tamminga, verdient een plaatsje in de categorie ‘Inspiratie’: een managementverhaaltje over moed, wijsheid en slim time management. En als iemand belt waarom ze het niet geworden is, dan zeg je dus "In verband met het grote aantal reacties waren we genoodzaakt een blinde selectie te maken.")
Geluk is… een partner die de krant leest en een selectie op je tafeltje legt, voorleest of laat zien.