Zint is het bureau van Astrid van de Kerkhof. Zint verbindt. Vorm en inhoud, structuur en verandering, strategie en uitvoering, event en online. Astrid is een agile hands-on adviseur, projectleider en sparring partner voor directies, creatieven en techneuten. Voor slimme en lerende organisaties, projecten, start-ups, onderwijs en onderzoek.

15.7.08

Voetbal als katalysator

Slimme bedrijven én politici spelen met visie in op voetbal.
De coup van de oranje leeuw van ING tegen die ouwe trouwe blauwe bijvoorbeeld. Die is ineens een stuk minder vijandig, nu iedereen voor oranje is.
Ook Christenunie voorzitter André Rouvoet kopt ‘m goed in met zijn steun aan FNV-voorzitter Agnes Jongerius. Zij zegt zaterdag in Trouw dat er maatschappelijke winst te boeken is als mannen eerder aan kinderen beginnen: "Nederlandse mannen stellen hun kinderwens te lang uit. Als hun vrouw al kinderen wil, heeft de man nog anderhalf jaar nodig voor hij ook zover is."

Rouvoet gebruikt de voorzet en reageert die middag op het congres van de Christenunie: "Ik denk dat de tijd rijp is voor deze discussie als ik zie hoe de spelers van Oranje na hun daverende overwinning tegen Frankrijk direct hun gezin opzoeken en trots hun kinderen het veld ronddragen!"
Het viel me al op hoe de commentator een brok in zijn keel kreeg van deze beelden. Voetbal als katalysator voor geemancipeerd vaderschap. Mooie vorm van mannenmarketing. Nederland, ga nog maar even door. Zint is voorlopig optimistisch!