Zint is het bureau van Astrid van de Kerkhof. Zint verbindt. Vorm en inhoud, structuur en verandering, strategie en uitvoering, event en online. Astrid is een agile hands-on adviseur, projectleider en sparring partner voor directies, creatieven en techneuten. Voor slimme en lerende organisaties, projecten, start-ups, onderwijs en onderzoek.

13.7.18

Agile en iteratief de werkdruk aanpakken

Zelf agile en iteratief oplossingen uitwerken voor werkdrukverlichting. Dat deed het team van de Jozefschool in Aalsmeer. Met fantastisch resultaat! Zint faciliteerde het proces, samen met Annemieke Mintjes.

Met schoolteam, directie en leden van de MR werkten we hard en stuurden we tussentijds bij. In twee dagdelen formuleerden de teamleden samen maar liefst veertien (!) oplossingen voor werkdrukverlichting en presenteerden deze aan elkaar. Er werd gelachen en het vertrouwen groeide.

Toen ik deze week terugging om de Jozefschool verder te helpen bij de planning en verankering werd ik totaal verrast: De school had al tien van de veertien oplossingen doorgevoerd! En de rest zat in de pijplijn. Wat een fantastisch resultaat!!!
#werkdruk #aanpakken #onderwijs #team #verantwoordelijk #snel #resultaat #agile #iteratief